Ознака: фестивал

Вински фестивал: „Скопје вајн експо“ од денеска на платото пред НОБ

Тетово: Вечерва се отвора Џез фест

Скопје Блуз и соул: Утре и задутре 4 концерти

Гола месечина во Ново Лисиче:  Вечерва нишката претстава Кнегињата од Фоли Бержера

Вечерва во Ново Лисиче: Почнува фестивалот на комедијата Гола месечина

Скопје пее: 10 хорови од денеска ќе пеат на Меѓународниот фестивал

Црвениот тепих е послан во Венеција: Со семејната драма Вистина почнува 76. филмски фестивал

Фестивал во Сан Себастијан: Награда за животно дело за канадскиот актер Доналд Сатерленд

Сараевски филмски фестивал: Почесното срце на Сараево за Изабел Ипер

Утре во Вевчани: На Пображење доаѓаат 500 души од Германија, Естонија, Словачка, Хрватска, Полска и Србија