Ознака: галичка свадба

ОДЛОЖЕНА ГАЛИЧКАТА СВАДБА: Наместо на Петровден на денот на Пресвета Богородица

Галички народни обичаи: Среброто за свадбата се ковело во Битуше, Дебар или во Скопје

Галичка свадба: Плакета за архимандрит Партениј за негување на духот

Галичка свадба 2019: Во црквата „Св. Петар и Павле“ денеска ќе се венчаат Огнен и Марина 

ВЕЧЕРВА ВО ГАЛИЧНИК: Со китење на бајракот и првите свадбени обичаи почнува Галичка свадба

ВИКЕНДОВ ВО ГАЛИЧНИК: Со песна и три истрели под Бистра почнува Галичка свадба

Галичка свадба 2019: За зет и невеста се избрани Огнен Караѓозоски и Марина Петровска

Народни обичаи во Галичник: Сватовите на галичките свадби пиеле и гнетено вино

Свадбарскиот бајрак е развеан на 45. Галичка свадба

ФОТО: Годинешните галички младенци Тања и Златко направија и класична свадба