Ознака: голема кашлица

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Годинава се регистрирани вкупно 410 случаи, од кои 6 се лекувани на Детската клиника, претежно доенчиња

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Состојбата во Македонија не е добра, од КЗР најавуваат можни уште построги епидемиолошки мерки

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Забранет прием на деца во градинките ќе важи и за вакцинирани или само на неревакцинирани – ќе се знае од пладне

ДСЗИ ПО ЗАБРАНАТА ЗА НЕВАКЦИНИРАНИ: 50 отсто од децата во градинките во Скопје не се вакцинирани против голема кашлица

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: За една недела 50 нови случаи од кои 43 во Скопје, 3 во Тетово и по еден во Кочани, Кавадарци, Куманови и Битола

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Засилен инспекциски надзор во градинките, од 123 заболени невакцинирани 77, од кои 22 деца до 4 години

ЗГОЛЕМЕН ИНТЕРЕС ЗА ВАКЦИНАЦИЈА: Во Скопје се евидентирани 57 случаи на голема кашлица и ниту еден со мали сипаници

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: Досега 22 случаи, следат контроли во градинките и апел од здравствените власти децата да се вакцинираат

ГОЛЕМА КАШЛИЦА: По 18 случаи во Македонија, Комисијата предлага прогласување епидемија во Скопје и вакцинација во две смени

КОМИСИЈА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ: Предлагаме прогласување на епидемија од голема кашлица на територијата на Скопје