Ознака: иселување

ГЕРМАНСКО БИРО ЗА СТАТИСТИКА: Македонија блеска, а иселувањето во Германија се зголемува

Свет 01:19

ЕГЗОДУС НА КОСОВО: 40.000 косовски Албанци чекаат виза за Германија

ИСТРАЖУВАЊЕ НА ГАЛУП: Членството во ЕУ го зголемува наместо да го запре иселувањето на младите од земјите на Западен Балкан

Свет 11:41

ИСТРАЖУВАЊЕ: Повеќе од половина граѓани сакаат да ја напуштат Албанија, во која постојано живеат 1.421.810 жители

Свет 20:13

СТАНДАРД: Влезот во ЕУ предизвика егзодус во Хрватска од каде се исели 14 отсто од населението

Свет 13:50

ПАНИКА – Бујар Нишани: До 2030 Албанија ќе падне под 1 милион жители!

Свет 12:07

РЕКОРДНО ИСЕЛУВАЊЕ ВО ХРВАТСКА: Лани од земјата си заминале 47.400 Хрвати

Свет 18:08

Романија либера: Околу 3,5 милиони Романци се иселиле, а бранот не запира

ЦИА ја разбива илузијата дека со влез во НАТО и во ЕУ ќе сопре иселувањето од Македонија

Свет 22:11

Италијански институт: За 10 години 189.000 албански граѓани станале Италијанци