Ознака: историја

ВМРО – ДПМНЕ: Царовска и Заев ги лажат граѓаните, шверцерски ја бришат историја како посебен предмет

АНАЛИЗА: Заев ја распродава македонската историја и се укинува како посебен предмет

ЗАЕВ ЗА ИСТОРИЈАТА: Историчарите разговараат во пријателска атмосфера, а наша стратегија е да продолжиме да разговараме со Бугарија

РЕТУШИРАЊЕ НА ИСТОРИЈАТА: Отворија фронт со брусилки врз Сонцето, а сега удрија со чкртање на фашистичкиот окупатор во Македонија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во штипско Ново Село е роден војводата Славејко Арсов, a во Прилеп М. А. Ченто

МАКЕДОНИЈА ВО СТРАНСКИОТ ПЕЧАТ: Американските историчари во 19 век во текстови за антиката правеле разлика меѓу Македонците и Грците

МАКЕДОНСКО-БУГАРСКА КОМИСИЈА: Изборен одмор за Гоце Делчев и историјата на Македонија

ЧЕПРЕГАНОВ: Политичарите наместо да го шмирглаат Сонцето од Кутлеш и да играат покер со историјата да им ја остават на историчарите

ЖИГОСУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА: Владата на Заев го гаси Сонцето од Кутлеш со брусалки, а на спомениците става грчки жиг

МИНЕВСКИ ПО ИЗЈАВАТА НА ЗАЕВ ЗА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА: Народот знае што е будалетинка, а што велепредавник!