Ознака: избори

ИЗЛЕЗНОСТ ДО 13 ЧАСОТ: Правото на глас го оствариле над 20 отсто од граѓаните

ЈО: Имаме известувања за нерегуларности на изборите, меѓу кои и едно од Амбасадата на САД

ДИК: До 11 часот излезноста е 10,22 проценти, на локалните избори гласале вкупно 135.906 граѓани

ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА МЕЃУ СВЕТСКИТЕ ВОЈНИ: Секој кандидат имал своја кутија, се гласало со железно топче наместо ливче

ГОЛЕМИ ИЗБОРИ СО МАЛКУ НАБЉУДУВАЧИ: Двојно помалку набљудувачи на локалните споредено со минатите парламентарни избори

ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО: Следиме се што се случува и евентуални „кривични дела против изборите и гласањето“ 

Свет 09:55

Јапонија го распушти парламентот, оди на избори на крајот на октомври

ГОЛЕМИОТ ТРАНСПОРТ: Утрово од Битола тргнаа 4,5 милиони гласачки ливчиња и изводи од избирачкиот список за локалните избори

Свет 09:21

ЧЕШКА: Досегашната владејачка партија АНО преминува во опозиција

Свет 11:25

Јусуф Тачи: Училиштата во Косово да не работат еден ден по изборите, потребна е дезинфекција