Ознака: јазик

ИНСТИТУТ „КРСТЕ МИСИРКОВ“: Македонскиот е реалност, а не југозападна форма на бугарскиот

ДЕН НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК: Соседите бараат да се избрише македонски за влез во ЕУ, а тој ни е нашата единствена неподелена татковина

ИНСТИТУТ „КРСТЕ МИСИРКОВ“: Јавна расправа за измените на Законот за македонскиот јазик

СОВЕТ ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК: Македонците секогаш зборувале и ќе зборуваат на македонски

ТРИБИНА ВО СКОПЈЕ: Стаматоски на 94 години ја продолжува борбата за македонскиот јазик

Села јасен зошто ќе го поддржи референдумот: „Службени јазици во Република Северна Македонија се македонскиот и албанскиот“

Заев почна да твитува на албански јазик

ВМРО-ДПМНЕ: Заев преку договорот спроведува модерен геноцид врз Македонците

ЕЛКА ЈАЧЕВА-УЛЧАР: Постигнавме Грците да ни признаат нешто што ни е признаено уште во 1977 година и тоа било успех

Јазично торпедо во Софија: Јас сум Зоран, тој е Алексис, а јазикот е на ПЈРМ