Ознака: календар

ДЕНЕСКА Е СВ. МАРКИЈАН И МАРТИРИЈ: Над нивните чудотворни мошти св. Јован Златоуст подигна црква

СВ. ЕВСТАТИЈ ПЛАКИДА: Незнабожец, славен војвода, но праведен и милостив човек, кој се крсти и стана христијанин и великомаченик

Спорт 10:09

Премиер лигата го објави календарот за следната сезона 2022/23

Спорт 14:07

Формула 1: Објавен календарот за новата сезона со рекордни 23 трки

Астрономски календар: До крајот на годината остануваат уште 141 ден

ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР: Денеска се слават св. Кирил архиепископ Ерусалимски и св. Анин Чудотворец

Астрономски календар: Уште 20 дена од 2020-та

СВ. ЕВМЕНИЈ, ЕПИСКОП ГОРТИНСКИ НА КРИТ: Сиот свој имот го раздаде на сиромасите

Астрономски календар: Сонцето изгрева во 5:19 часот, а Месечината во 9:19

Астрономски календар: Сонцето ќе изгрее во 5:16 часот, а Месечината во 5:41