Ознака: Комисија

ТИМОТ НА АКАДЕМИК ЃОРГИЕВ: Патриотизмот не е и не смее да биде алатка за постигнување на лични цели и градење на политички кариери

НОВА ИНИЦИЈАТИВА ОД СОФИЈА: Ќе се формира бугарско-македонска Комисија за историја, во сенка, ќе работи паралелно со „таа на сонце“

ПАТ КОН ЕУ: Историчарите задоволни од походот врз средниот век и завршената работа за Цар Самоил, а 20. век и Гоце Делчев чекаат нов поход

ТОДОРОВ: Не сме прифатиле дека Цар Самоил е Бугарин, ние не сме матичари и не одредуваме етничка припадност на луѓе кои живееле пред 11 века

БУГАРСКИ ИСТОРИЧАРИ: Имаме напредок, цар Самоил е завршена работа, Гоце Делчев се уште не, кога ќе стигнеме до крај, тогаш ќе ви кажеме се

МАКЕДОНСКИОТ ПАТ КОН ЕУ: Политиката ја избруси античката, делумно средновековната историја, ако има време ќе се бруси и Гоце Делчев

АКАДЕМИК ЃОРГИЕВ: Со бугарските историчари ќе го разгледаме средновековниот период, а за Гоце Делчев доколку имаме време на состанокот

ИСТОРИЧАРИТЕ ВО СОФИЈА: Учебниците и Гоце Делчев на дневен ред, по „разрешувањето“ на Цар Самоил, Св. Кирил и Методиј, Св. Климент и Наум

ПОДНОВЕНА КОМИСИЈА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ: Петличковски е нов претседател наместо Караџовски, а Мехмедовиќ избран за портпарол

КОМИСИЈА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ: Засега без кратење на изолацијата, почетокот на второто полугодие зависи од епидемиолошката состојба