Ознака: култура

ОД УТРЕ НА ПРОТЕСТИ КАЈ КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА: 3.000 вработени без плата за март, а ќе останат и без здравствено осигурување

ЉУТКОВ ДО СТОЈЧЕСКА: За фестивал во Косово дадовте 30.000 евра, многу повеќе отколку за Ристо Шишков и Скомрахи

КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА СО КРАСТЕВ: Македонските и бугарските институции во културата ги афирмираат европските вредности

КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА ВО ПАРИЗ: Со проекти од културата градиме мост на пријателство меѓу нашата држава и Бугарија

АГЕНДА НА ВЛАСТА ЗА ЦЕНЗУРА НА АВТОРИ: Жандармеријата на Стојчевска решена да се пресмета со неистомислениците

АНДОНОВСКИ: Збунувачки ми е тоа што мојот роман на македонски е одбиен, а поддржан ми е преводот на „Страв од варвари“ на албански

УЧК СПОМЕНИК ВО СЛУПЧАНЕ: Скафандер министерката за култура, да си го научи Законот за споменици – еве ја нејзината надлежност

КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА: За да земаат поголема плата работниците од културата бараат кратење на капитални инвестиции и програма

Почнува конкурсот за проекти од национален интерес, уметниците може да аплицираат онлајн

Свет 11:24

Во Рим почнува Самит на Г-20 за култура