Ознака: лекари

Белгиски лекари за првпат во светот применија нов третман за срцеви болести

Свет 11:06

Во првите 6 месеци годинава 108 лекари го напуштиле Косово, претежно се штотуку дипломирани млади а најчесто одат за Германија

Свет 12:29

КОСОВСКИТЕ ЛЕКАРИ НА ПРОТЕСТ: Три месеци не сме добиле плата, одговорете ни до 16 часот зашто од 17 сме на курс по германски јазик

Свет 12:35

ВО ХРВАТСКА НЕМА ЛЕКАРИ „НИ ЗА ЛЕК“: Недостасуваат 4.000 медицински сестри и 2.000 лекари, состојбата во здравството е критична

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПРОТЕСТИРААТ: Ординациите отворени само за итните случаи, оние од „Мој термин“ нема да бидат примени

Свет 12:40

Штрајк на лекарите и аптекарите во Словенија, бараат поголеми плати поради инфлацијата

Свет 10:38

ЗАДОЛЖИТЕЛНА ВАКЦИНАЦИЈА: Болница во Бостон отпушти 200 невакцинирани работници

Свет 08:47

АНКЕТА: 81 отсто од медицинските работници во Германија трпеле насилство од пациентите

Свет 08:40

ПРИНУДЕН ОДМОР: Поради непримени вакцини Грција останува без 15.000 здравствени работници

Свет 10:26

Невакцинираните лекари во Грција од утре се соочуваат со губење на работата