Ознака: лекови

МЕЏИТИ: Набргу ќе има отприлика 10 нови лекови на позитивната листа, верувајте макотрпно работиме во Министерството

ГЕРМАНСКИ ФАЦ ЗА ОНКОЛОГИЈА: Корупција во име на ЕУ – систематски крадени скапи лекови за рак и продавани на црниот пазар

ЗДРАВСТВО: Многу болни заминаа од овој свет и многу здрави се разболеа, чекајќи 7 години власта да донесе нова позитивна листа на лекови

ПОСКАПО И ЗДРАВЈЕТО: Oд утре ќе се зголеми цената на дел од лековите, но не и за тие што се на позитивната листа или се земаат на рецепт

ВЛАДАТА ОДОБРИ 2,2 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ТРИКАФТА: Ковачевски вети посебно тело за измени на законите за јавни набавки и лекови

КОВАЧЕВСКИ: Денес и за мене е тажен ден, не само за семејството на Благојче Илијевски, кого јас лично не сум го запознал

ШВАЈЦАРИЈА: Имаме недостиг од лекови, најмногу проблеми има со лековите за деца, особено со сируп за намалување температура

Свет 12:00

Директорот на СЗО: Следната генерација лекови и вакцини ќе бидат поефикасни против Ковид-19

ЕУ: Нема недостиг од лекови

ОЕЦД: 10 отсто од лековите се штетни за животната средина