Ознака: лозари

Напредни лозари: В петок излегуваме на протест во Кавадарци поради ниските откупни цени

Тиквешко: Лозарите бараат 18 денари за ,,вранец” и 17 за ,,смедеревка”

Пред избори: Владата на лозарите им го исплати долгот од Повардарие и Стефани винарија

Николовски: Ден пред свети Трифун ги исплативме субвенциите на лозарите

Николовски: Пред свeти Трифун ќе исплатиме субвенции за лозарите

МЗШВ: Владата ќе ги обесштети лозарите ама нема да го оштети буџетот

Влада: Од буџетот ќе биде исплатен долгот од приватните винарии кон лозарите

Николовски: Со Заев договоривме одлука пред избори да се исплати долгот кон лозарите

МЗШВ: Министерот Николовски на 2 февруари ќе разговара со лозарите за неплатеното грозје

ПРОТЕСТ ВО КАВАДРАЦИ: Тиквешките лозари бараат исплата на грозјето или ќе има блокади