Ознака: мајмунски сипаници

СЗО може да воведе вонредна состојба поради епидемијата на мајмунските сипаници

ЕВРОКОМЕСАРКА КИРИЈАКИДЕС: ЕУ купува 100.000 вакцини против мајмунски сипаници од непознат производител, досега има 900 заразени

Свет 12:57

Венецуела забележа прв случај на мајмунски сипаници, ги донел турист од Мадрид

Свет 11:25

Центарот за контрола на болести во САД го крева нивото на тревога поради мајмунските сипаници

Свет 12:23

Потврдени се 909 случаи на мајмунски сипаници во 29 држави низ светот

СЗО: Летните забави и концерти може да ги рашират мајмунските сипаници, потенцијалот за ширење на вирусот во Европа е многу голем

СЗО: Сè уште сме на почетокот на ширењето на вирусот од мајмунските сипаници, тоа може да се спречи со правилни мерки

ХРВАТСКА ДОКТОРКА: Смртноста од вирусот на мајмунски сипаници е околу 10 отсто

Свет 12:50

СЗО: Нема потреба од масовна вакцинација во Европа и С. Америка против мајмунски сипаници

Свет 12:42

САД сакаат вакцинација на лицата кои биле во контакт со заразени од мајмунски сипаници