Ознака: македонски јазик

КАРАКАМИШЕВА: Македонскиот е службен јазик на цела територија на Македонија, не знам кому и зошто не му е јасна таа уставна обврска

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК: Одбележување во Скопје и во 11 лекторати по македонски јазик низ Европа и во Кина

(видео) МАКЕДОН ДО СЕМИНАРИСТИТЕ: Среќен сум што сум дел од овој семинар за јазикот што за мене и за мојот идентитет живот значи

ВО МУЗЕЈОТ НА РОМАНСКАТА ЛИТЕРАТУРА: Во Букурешт ќе се одбележи Денот на македонскиот јазик со препеви од поетот Шопов

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Леонард Г. Мазинг во 1890 година во Естонија ја одбранил првата докторска дисертација за македонскиот јазик 

МАКЕДОНИСТИ ОД 18 ЗЕМЈИ ВО ОХРИД: Јазикот што Бугарија го оспорува ќе го учат Кинези, Руси, Американци, Корејци, Италијанци, Чеси…

ДЕН НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК: Пишувај со кирилица е мотото под кое се одбележува, особено преку мобилните уреди

ПРОФ. ЈАЧЕВА – УЛЧАР: Мојот мајчин македонски јазик ги живее најдраматичните и најкритичните моменти од своето постоење

ОД ОСТАВИНАТА НА КЕПЕСКИ: Уште Зографски, Мачуковски, Пулевски… сакале да создадат македонска граматика

МАРИЧИЌ: Сметам дека е возможно ние да влеземе во ЕУ во догледно време како Македонци кои говорат македонски јазик