Ознака: мицотакис

Грција: Опозицијата го напаѓа Мицотакис за „одбраната на Македонија“ во Солун

МИЦОТАКИС: Нема средба со Заев, а кога некој слуша Македонија, да мисли на грчка Македонија, на вистинската Македонија, на автентичната Македонија

МИЦОТАКИС ВО СОЛУН: Наш приоритет е заштита на брендот Македонија како име и идентитет на Северна Грција

Свет 10:15

МИЦОТАКИС ВО КИПАР: Силна Грција значи силен хеленизам насекаде во светот

МИЦОТАКИС: Грција ќе спроведе голема светска кампања за автентичната грчка Македонија

МИЦОТАКИС: Приоритет ни е развој на Грција, заштита на македонските производи и голема меѓународна кампања за нашата Македонија

МИЦОТАКИС: Јункер на Ципрас во 2015-та му рекол – ние ќе ти помогнеме во економијата ако ни го решиш скопското прашање

МИЦОТАКИС: Атина според договорот од Преспа ја задржува можноста да го блокира Скопје за секое поглавје што се отвора со ЕУ

Мицотакис во Москва: Различни се несогласувањата за Договорот од Преспа

МИЦОТАКИС ОД КОЖАНИ И ЈАНИНА: Вето за Скопје во ЕУ и со новото име Северна Македонија