Ознака: мишел
Свет 12:24

ШАРЛ МИШЕЛ: Треба да го искористиме самитот на Г20 за да ги убедиме сите наши партнери да извршат поголем притисок врз Русија

МИШЕЛ: Македонци, можете да сметате на моја целосна поддршка на патот на вашата земја кон полноправно членство во Европската Унија

МИШЕЛ: Уверен сум оти Украина и Молдавија ќе станат кандидатки за ЕУ, а на земјите од З. Балкан имаме желба да им внесеме нова енергија

МИШЕЛ: Сакаме РСМ да ги почне преговорите со ЕУ, но јас не сум сигурен што ќе се случи на претстојниот состонок на Европскиот совет

Свет 13:03

МИШЕЛ: Шокиран сум од прогонувачките слики од злосторствата на руската армија во регионот на Киев, ќе има нови санкции од ЕУ кон Русија

Свет 12:17

МИШЕЛ: Во Версај ќе разговараме за проширување на ЕУ со Грузија и Молдавија, а Украина ја снабдуваме со смртоносно оружје но не и авиони

Свет 11:55

Совет на ЕУ: Претседателот Мишел ќе свика самит доколку Русија ја нападне Украина

Свет 11:44

Мишел: Самитот е можност да се реафирмира европската перспектива на Западен Балкан