Ознака: мисирков

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Пред 120 години излезе од печат „За македонцките работи“ од македонскиот публицист и лингвист Крсте Петков Мисирков

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во селото Постол во Егејска Македонија е роден македонскиот филолог и национален афирматор Крсте Петков Мисирков

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Почина македонскиот лингвист К. П. Мисирков, а во Егејска Македонија грчките монархофашисти ја стрелаа Мирка Гинова

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во селото Постол во Егејска Македонија е роден македонскиот филолог и национален афирматор Крсте Петков Мисирков

ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА МИСИРКОВ: Цел ден мртов лежел во болницата, сопругата Екатерина немала пари ни за погреб

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во 1926 година починал македонскиот лингвист Крсте П. Мисирков, автор на капиталниот труд „За македонцките работи“

КРСТЕ П. МИСИРКОВ ВО 1925 ГОД. ДО БУГАРИЈА: Дајте ни да се нарекуваме Македонци, просто само Македонци, без додавката Бугари

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Пред 118 години излезе од печат „За македонцките работи“ од македонскиот публицист и лингвист Крсте Петков Мисирков

ЗА МАКЕДОНЦКИТЕ РАБОТИ: Денеска отворање на подновената спомен-соба на Крсте Мисирков

К. П. МИСИРКОВ ЗА ВОЈВОДИТЕ ОД ВМРО: Македонците во Бугарија работеа под маската „Бугари“ заради поддршка од бугарската влада