Ознака: ММФ

ММФ: Раст на економиите во Македонија 3 отсто, Бугарија 3,3, Србија 3,5, Албанија 3,7 и Косово 4,2

ММФ: Песимизам за прогнозираниот раст на светската економија 

ММФ предупредува: Поради „четирите облаци“ ни се заканува економска бура

НБРМ: Монетарната политика е добро приспособена, но ризиците внимателно да се следат

ММФ: Утре почнува годишен преглед на македонската економија

ММФ: Светот е позадолжен отколку во економската криза во 2008 година

ЕСЕНСКИ ИЗВЕШТАЈ НА ММФ: На Западен Балкан Македонија со најнизок раст од 1,6 отсто, а Србија, Косово и Албанија со 4 отсто

Ердоган: Засекогаш завршивме со ММФ

АНАЛИЗА на „Вашингтон пост“: Дури во 2030 грчката економија ќе биде на нивото од 2008 – и тоа го викаат успешна приказна?!

ММФ: Инфлацијата во Венецуела ќе изнесува неверојатни милион отсто