Ознака: морбили

УНИЦЕФ: Украина е прва, а Србија шеста во светот по заболени од мали сипаници

Муса: Бројот на заболени од морбили стагнира, расте бројот на вакцинирани

Епидемија на морбили: Нови 13 заболени, дете и возрасен пациент се во тешка состојба

Инфективна клиника: Уште 7 нови случаи со морбили

ЗДРАВСТВО: Уште едно бебе почина од морбили, трет случај за неколку дена

НОВА ТРАГЕДИЈА ЗА НЕКОЛКУ ДЕНА: Од мали сипаници почина уште едно 13 месечно дете

Епидемија на морбили: Досега 150 заболени, најголем број се деца

Министерство за здравство: Нови 6 случаи со морбили, вакцинирани вкупно 5.107 деца

Здравство: 6 нови заболени од мали сипаници и 4.345 вакцинирани деца

СКОПЈЕ: Нови 8 пациенти со симптоми на морбили и повторно дежурства за вакцинација