Ознака: МЖ

МЗ: Поради дефект на еден од компресорите во хируршките сали два дена беа одложени дел од операциите, но не и итните случаи

МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ: Бочварски за еден месец вети план за брза пруга кон Србија, а за два месеца поправка и на мостот на Црна Река

ВОЗОВИТЕ НА МЖ ПАК ЌЕ ВОЗАТ: Раководството и синдикатот договориле товарните да тргнат веднаш, а патничките во вторник идната недела

МАКЕДОНИЈА ПАК БЕЗ ВОЗОВИ: Ова веќе на ништо не личи, за секоја плата мора да правиме бојкот за да ја добиеме, вели Димковски

ШТРАЈК ВО МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ: Од денеска во 13 часот запираат сите возови што се уште сообраќаат низ Македонија

ПРОТЕСТ ВО МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ: Сите патнички и товарни возови на „слеп колосек“, локомотивите од вчера повторно се исклучени

ПОВТОРНО ПРОТЕСТ ВО МЖ: Од изутрина во целосен прекин е железничкиот сообраќај во Македонија поради неисплатен надоместок

МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ: По едногодишна обука од 1 јануари 80 вработени од Влеча на возови се оставени на слеп колосек и без работа

СТАТИСТИКА НА МЗ: Од 66.857 позитивни на Ковид-19 од август досега, невакцинирани се 67 отсто, а 33 проценти се целосно вакцинирани

ПРОТЕСТ ВО МЖ: Запреа возовите во Македонија, машинoвозачите бараат плата и бојкотираат