Ознака: на денешен

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Терористи од УЧК го минираа мотелот во Челопек и го разнесоа со чуварите врзани на столб, во Скопје е родена Мајка Тереза…

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Несреќно загина Ванчо Петрушевски, актер и патриот, во Леринско е ослободена Невеска и избила Дединската афера

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Ново Село е роден војводата Славејко Арсов, во Прилеп М. А. Ченто, а во Штип загинал народниот херој Славчо Стојменски

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Река од народ се слеа во Скопје и остана цела ноќ да бдее на осветувањето на Соборниот храм Свети Климент Охридски

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Од подметнати мини загинаа 8 бранители на Македонија, а во Арачиново бил осветен темелникот на црквата Св. Талалеј

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Голем семакедонски протест низ светот за Македонија, потоа дојде Заев на власт и ни ја залепи придавката „северна“ за ЕУ

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Софија е убиен македонскиот војвода Ѓорче Петров, а во Версај кај Париз е потврдено распарчувањето на Македонија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Тешка битка на војводите Славејко Арсов и Атанас Бабата и офанзивата во Арачиново за чистење од албанските терористи

(видео) НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Од подмолна предавничка рака загина војводата Добри Даскалов, а во Галичник е роден македонскиот златен глас Александар Сариевски

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Скопје е роден народниот херој Орце Николов, а во Леринско херојот Диме Абдарманов сам се убил, жив не се предал