Ознака: образование

Еразмус ги усовршува академските и личните искуства на студентите

ЈАНЕВСКА: Ниту ужинката не може да се плати со потценувачките 1.200 денари што месечно власта им ги дава на учениците

ПОПОСКИ: Актуелната власт бесплатното средно образование го направи неквалитетно, а сега сака и да го укине како задолжително

ИЗВЕШТАЈ НА ЕУ: Недоволен еден за образованието на Ковачевски и Шаќири и повторување на ланските препораки

ШАЌИРИ ВО ФРАНЦИЈА: Во Стразбур ќе говори за искуствата од дигиталната трансформација во образованието во Македонија

СДСМ: Горди сме што со нашите реформи овозможивме децата да го добијат најдоброто образование, а професорите повисоки плати

ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА: Независниот синдикат за штрајк, СОНК и МОН за преговори за повисоки плати

НЕЗАВИСЕН СИНДИКАТ: Огромно незадоволство кај професорите и голема шанса новата учебна година да започне со штрајк

ОБРАЗОВАНИЕ: Дури 21 отсто од матурантите од четири региони во Македонија заминуваат на студии во Словенија или во Бугарија

Свет 09:01

СИНДИКАТ НА ПРОСВЕТНИТЕ РАБОТНИЦИ НА СРБИЈА: Утре вработените ќе бидат во училиштата, но нема да изведуваат настава