Ознака: охрид

АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОХРИДСКОTO ЕЗЕРО: Нашето непроценливо природно богатство од нас заслужува целосна заштита и грижа

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Охрид се родил македонскиот војвода Методија Патчев, а во Малеш е дигнато Разловечкото востание

ВОДИЦИ ВО ОХРИД: Никола Јакимоски го фати чесниот крст, утре се слави Денот на рибарите, празник посветен на Св. Јован Крстител

ТРУЕЊЕ ВО БАЗЕН ВО ОХРИДСКИ ХОТЕЛ: Седум лица, меѓу кои две малолетни, завршија в болница поради знаци на труење со хлор

ЕНЕРЏИПОРТАЛ ЕУ ОД ЛОНДОН: Охрид е скапоцениот камен на Балканот, Македонија изобилува со убавини и други убави градови

МИЦКОСКИ: ЕУ да спречи во 21 век поради руските интереси на Балканот да се случи бугарска асимилација на македонскиот народ

Спорт 13:13

ОХРИДСКИ МАРАТОН: На патеката од Горица до Охрид се пријавени педесеттина пливачи од Македонија и од светот

ИЗВЕШТАЈ НА ИЈЗ: Отпадните води и фекалиите кои стигнуваат во Охридско Eзеро не влијаат на квалитетот на водата за капење

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Охрид во 1967 година е прогласена автокефалност на МПЦ, што предизвика бура во СПЦ која траеше до лани

КОЛКУ Е ОХРИД СКАП ЗА ТУРИСТИТЕ: Еспресо за 60 денари, но може да ви наплатат и 150, пиво од 90 до 200, чорба од 160 до 360 денари…