Ознака: ориз

НИКОЛОВСКИ: Оризот не ни е ставен во фондот за набавка на ѓубриво, но сакаме како стратешки производ да го ставиме во стоковите резерви

ПРЕКИНАТА ЖЕТВА: Оризопроизводителите бараат да се прогласи елементарна непогода

ПРОТЕСТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ: Блокада на патот Штип – Кочани со барање до Владата за итна исплата на субвенциите и договор за откупните цени на оризот

ШТО Е ПОЗДРАВО: Оброк со кафеав или бел ориз?

Суперанализи во Германија: Кочанскиот ориз не е генетски модифициран

Облешевци ја почнаа жетвата на оризот: ГМО ни направи лоша реклама и ни ја урна цената

Индов: Се анализира ГМО во мостри од кочански ориз, резултати по два дена

Андов: Да се испита дали ГМО оризот е произведен во Македонија или е увезен

Незадоволство на земјоделците во Кочани: Производството на ориз е катастрофа

Ориз во плакарот ја чува гардеробата од влага