Ознака: османи

ОСМАНИ: Имаме разбирање дека треба да бидете запознаени со новиот предлог од Макрон, ама вие имајте трпение да поминат консултациите

ОСМАНИ: Македонскиот јазик останува еден од 25-те јазици на ЕУ, тоа е една од најголемите победи за македонскиот народ и за државата

ОСМАНИ: Молкот на нашата Влада за предлогот од Макрон ни беше наша стратегија со цел да не ја дестабилизираме нашата држава

И ОСМАНИ СЕ ЈАВИ: Два збора стојат помеѓу успехот и неуспехот, и двата ги нема во предлогот од Макрон, а Бугарија долго ќе не блокира во ЕУ

ОСМАНИ ТЕЛЕФОНСКИ ДО АН ЛИНДЕ: Ние како членка на НАТО сме силен поборник за отворени врати и за прием на Шведска во Алијансата

ОСМАНИ: Ги анализираме секој збор и секоја реченица, а наш став за францускиот предлог ќе кажеме кога ќе дојде време за тоа

ОСМАНИ: Не е охрабрувачка политичката сцена во Бугарија за ветото, но ние го следиме патот што го трасира француското претседателство

ОСМАНИ: Еди Рама жестоко ја бранеше Македонија во Солун, пред шегата со Ковачевски дека е премиер на „идна Западна Бугарија“

ОСМАНИ ВО ВАШИНГТОН: Благодарни сме за силната поддршка од САД за што поскоро започнување на преговорите на РСМ со ЕУ

МИНИСТЕРОТ НА ДОЛГ ПАТ: Османи два дена во Јапонија ќе привлекува инвестиции, а од таму оди во Вашингтон на Стратешки дијалог со САД