Ознака: пендаровски

ГРАЃАНИ СО ПОРАКА ДО ПЕНДАРОВСКИ: Претседателе, прошетајте низ Благоевград и Кондово, таму сигурно нема да ве исвиркаат!

МАКЕДОНИЈА ГОРИ, ПЕНДАРОВСКИ СЕ СЛИКА: Претседателот на сите граѓани не направи селфи и со питачот што е десно од неговата насмевка

ПЕНДАРОВСКИ ЗА ГРЧКИ ЕТНОС: Русија ни е најсериозна хибридна закана, тешко е Бугарите да влезат во Уставот, Тасос ми е најомилен

ПЕНДАРОВСКИ: На ЕУ и е срам што државата која смени име, е единствена во светот, а се уште не може ни да почне, не пак да заврши, преговори

(видео) ПЕНДАРОВСКИ: Русија го злоупотребува тоа што граѓаните протестираат, странци доаѓаат и се обидуваат да испровоцираат инциденти

ПЕНДАРОВСКИ: Најостро осудувам носење и користење оружје од цивили и очекувам да бидат уапсени лицата од вчерашниот инцидент

ПЕНДАРОВСКИ: Сакам да го осудам насилството како метод во политиката, синоќа од безбедносни причини не дадов ТВ интервју

ШАРЕНИТЕ ПРОТИВ ПЕНДАРОВСКИ: Ти не заслужуваш да бидеш курир, а не пак шеф на држава, му порача професорката Котеска

ПЕНДАРОВСКИ: Ние мораме пак да го отвораме Уставот за да влезат Бугарите во Преамбулата, а порано бараа да бидат насекаде низ Уставот

(видео) ПЕНДАРОВСКИ: Можам само да ви кажам дека поправениот предлог од Макрон е подобар, а дали е доволно добар засега ќе се воздржам