Ознака: плати

ДЕНЕСКА СЕДНИЦА НА ЕСС: По 78 отсто за функционерите, синдикатите очекуваат до 14,5 отсто повисоки плати и во јавниот сектор

УСТАВЕН ПОБРЗ ОД ИНФОРМАТИЧАРИТЕ: Груби и Ковачевски со 78 отсто повисоки плати, но за јавноста и натаму се со старите платички

МАКЕДОНСКИ ПЛАТИ: Дури 306.944 работници или близу 60 отсто од вработените земаат помалку од просечната со која се фали Владата

ТРЕНЧЕВСКА: Платите не си ги зголемивме ние самите, туку тоа го стори Уставниот суд, а неговите одлуки мора да се почитуваат

КОВАЧЕВСКИ: Прашувате само за нашите плати, а не и за платите на директори кои земаат три пати поголема и од шефот на државата

МИНИСТЕРОТ НИКОЛОВСКИ ГИ ИЗГУБИЛ КАРТИЧКИТЕ ВО БРИСЕЛ: Не знае колку му е платата со покачувањето од 78 отсто

ПОКАЧЕНИ ПЛАТИ ЗА 1.000 „ВЕЛИЧЕСТВЕНИ“: Една милијарда денари од даноците на граѓаните за Пендаровски, Ковачевски, Џафери…

ШАМПИОНСКИ ПЛАТИ: Џафери со најголема од 166.000 денари, Пендаровски втор со 165.000, трет е Ковачевски со 156.000 денари…

ПАК ЌЕ СКОКНЕ ПРОСЕЧНАТА: Пендаровски, Џафери и Ковачевски ќе добијат покачување од 70.000 денари, досега земаа плата по 90.000

КОВАЧЕВСКИ ЗА ПОКАЧЕНИТЕ ПЛАТИ: Имате пратеник со плата од 60.000 денари и секретарка којa месечно зема по 90.000 денари