Ознака: празник

ПРАЗНИЧЕН ВИКЕНД: Здравствените домови со 24-часовни дежурни екипи за брза помош

ДЕНЕСКА Е СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА: Култот кон царицата и нејзиниот син почнал да се шири во IV век

ДОАЃА ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД: Петок 5 јуни пред Духовден неработен за православните граѓани

МТСП: Понеделник неработен ден за сите граѓани, се слават Свети Кирил и Бајрам

МТСП: В среда 1 јануари е неработен ден за сите граѓани

МАКЕДОНИЈА ДЕНЕСКА ПРАЗНУВА: Денот на македонската револуционерна борба за слобода

Денот на македонската револуционерна борба: 23 Октомври неработен за сите граѓани на Македонија

СВ. МАЧЕНИЧКИ ВЕРА, НАДЕЖ, ЉУБОВ И СОФИЈА: Утре е празник на мајките и нивните ќерки

Ден на независноста: Следниов викенд е празничен и продолжен – неработен и понеделник

МТСП: В среда е Голема Богородица и неработен ден за православните верници