Ознака: претседателски избори
Свет 12:23

НЕИЗВЕСЕН ВТОР КРУГ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ: Разликата помеѓу Макрон и Ле Пен е потесна од претходните избори во Франција

Свет 12:10

ПРВ КРУГ ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ: Франција в недела ќе одбере двајца најдобри кандидати, предизборниот молк започнува од полноќ

Свет 11:55

Почнува официјалната кампања за претседателските избори во Франција

Свет 13:18

Француските десничарски претседателски кандидати собраа потписи, Макрон сè уште не поднел кандидатура а рокот е до 4 март

Свет 11:15

МАКРОН ОТКАЖА ПРЕДИЗБОРЕН МИТИНГ: Сè уште нема објавено кандидатура, ја држи јавноста во неизвесност, а има рок до 4 март

Свет 13:27

По пет неуспешни круга сè поизвесно е дека Италија ќе добие жена за претседател

Свет 12:45

Петти круг гласање во италијанскиот Парламент за избор на претседател на државата

Свет 12:51

Италијанскиот парламент во четврт круг гласа за избор на нов претседател на државата

Свет 12:56

Италијанските пратеници не избраа претседател во првиот круг на гласањето

Свет 10:47

Привремениот премиер Абдул Хамид Дбеибе се кандидираше за претседател на Либија