Ознака: пролет

ПРВ ПРОЛЕТЕН ДЕН: Вечерва во 22 часот и 24 минути почнува пролетта која ќе трае до 21 јуни во 16 часот и 57 минути, кога ќе почне летото

ДОАЃААТ ТОПЛИ ПРОЛЕТНИ ДЕНОВИ: Оваа недела ќе има нагло будење на природата, вегетацијата и цветање кај овошките

ДЕНЕСКА ЈА ИСПРАЌАМЕ ЗИМАТА: Во 16 часот и 33 минути доаѓа пролетта, која ќе трае 92 дена до 21 јуни до 11 часот и 13 минути

ДОБРЕДОЈДЕ НА ПРОЛЕТТА: Денеска некаде снег, а утре попладне во 16 часот и 33 минути календарски си заминува зимата

ПРВ ПРОЛЕТЕН ДЕН: Во 10 часот и 37 минути во Македонија почнува пролетта

ПРОЛЕТТА И КОРОНАВИРУСОТ: Доаѓа потополи денови, колку тоа ќе ја смири пандемијата?

ДОЈДЕ ПРОЛЕТТА: Утрово во 4 часот 49 мин. и 37 сек. почна првиот пролетен ден во Македонија

Професор Спиридонов: Феномените Ел Нињо и Ла Ниња донесоа променлива пролет

УХМР: Вечерва во 22:58 часот доаѓа пролетта, која ќе биде натпросечно топла и врнежлива

На денешен ден 21 август: СССР со тенкови ја задушува Прашката пролет