Ознака: пруга

БОЧВАРСКИ: Се подготвуваме за изградба на повеќе автопати низ земјава, а наскоро почнуваме и со железничката пруга кон Бугарија

БОЧВАРСКИ: Наскоро излегуваме на терен да работиме на изградба на пругата од нашата земја кон Бугарија, проект од 200 милиони евра

ЕМ БЕЗ ПРУГА, ЕМ БЕЗ ПАРИ: Македонија плати казна од 6,5 милиони евра поради (не)изградбата на пругата и доцнење на возот кон Бугарија

ИСТОРИСКИ ГРАДБИ ВО МАКЕДОНИЈА: Идниот месец, по пауза од две години, повторно ќе тргне изградбата на пругата и „возот кон Бугарија“

УШТЕ ЕДНО „ОРУК“ ОД ВЛАСТА: Директорот Локвенец денеска вгради уште еден потпис во пругата кон Бугарија која ја градат од минатиот век

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Грчка војска го уби војводата Васил Чакаларов, бугарска народниот херој Цветан Димов, a oд Солун за Скопје тргна првиот воз

ЛОКВЕНЕЦ СО НОВО „ОРУК“: Во 2027 година ќе киниса првиот воз од Скопје за Софија, во јуни продожуваме со изградба на железничката пруга

БРЗА ПРУГА: Вучиќ и Орбан ја пуштија во употреба пругата од Белград до Нови Сад кон Будимпешта, по која возовите ќе возат со 200 км на час

БОЧВАРСКИ: Напролет почнува изградбата на пругата кон Бугарија со 200 милиони евра

ПОВТОРНО „ТРГНУВА ВОЗОТ“ КОН БУГАРИЈА: За тендерот за пругата 20 заинтересирани фирми, во тек е евалуација, а изградба за три години