Ознака: радев
Свет 08:26

БУГАРИЈА: Радев денеска го врачува првиот мандат за состав на новиот кабинет, ГЕРБ и СДС со право да формираат влада 

РАДЕВ: Нападот врз Цар Борис Трети во Охрид е чин на агресија, а за Македонија нема ЕУ додека Бугарите не влезат во Уставот

Свет 12:53

РАДЕВ: Секој ден од оваа војна ја уништува иднината на Европа и светот, потребно е итно расветлување на инцидентот во Полска 

РАДЕВ: Бугарија ѝ даде букви и писменост на Европа, благодарение на старобугарската книжевност која никна во Преслав и во Охрид

РАДЕВ: Неправедниот Берлински конгрес ги остави македонските Бугари надвор од Бугарија, но не ја одзеде надежта за скоро обединување

РАДЕВ: Вистинските преговори за членство на РСМ во ЕУ не се започнати, ќе почнат кога земјата ќе ги вклучи Бугарите во својот Устав

Свет 11:28

РАДЕВ ПО СРЕДБАТА СО ЃУКАНОВИЌ: Бугарија категорично ја поддржува Црна Гора на патот кон ЕУ, таа е најнапредната земја од кандидатите

Свет 20:19

РАДЕВ: Бугарите и Црногорците се со вековна духовна врска, Бугарија очекува Црна Гора наскоро да стане полноправна членка на ЕУ

Свет 11:38

Радев денеска ќе го врачи мандатот за составување на новата бугарска Влада

РАДЕВ: Францускиот предлог е многу добар, содржи многу од основните бугарски барања, но со повеќе внимание можеше да биде и одличен