Ознака: седница

СОБРАНИЕ: Спикерот Џафери има внук и стана дедо, а конститутивна седница нема да има

СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Денеска одлука за или продив продолжување на вонредната состојба

ЏАФЕРИ НЕ СВИКУВА СЕДНИЦА: На СДСМ нема кој да му гo отклучи распуштеното Собрание

ВМРО-ДПМНЕ: Џафери веднаш да закаже седница со само една точка – распуштање на Собранието

СДСМ: Џафери да одговори зошто ја прекина пленарната седница

СОБРАНИЕ: Денешната седница за Северна по повеќе закажувања е одложена за утре во 12 часот

Свет 14:39

Пеќ: Владите на Албанија и на Косово заедно заседаваа, а потоа позираа со двоглав орел

СОБРАНИЕ: Два часа доцни почетокот на седницата на која се одлучува за нови избори или ново име на Република Македонија

Собрание: За придавката „северна“ попладнево говореа само пратеници на СДСМ

Со двотретинско мнозинство Собранието ќе избира директор на ОТА