Ознака: словенија
Свет 13:45

Новиот премиер на Словенија ќе ги тестира кандидатите за важните функции со 12 прашања

Во Словенија потврден првиот случај на пациент заразен со мајмунски сипаници

Свет 11:07

Парламентот на Словенија в среда би можело да изгласа нов премиер, Роберт Голоб е најизвесниот кандидат за прв министер

МАКЕДОНКА ВО НОВАТА СЛОВЕНЕЧКА ВЛАДА: Виничанката проф. д-р Емилија Стојменова Дух ќе биде министерка за дигитализација

Свет 11:59

Над 10 повредени во експлозија во хемиска фабрика во Словенија, неофицијално пожарот настанал поради дефект на бојлер

Свет 11:57

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ВО СЛОВЕНИЈА: Партијата на менаџерот Голоб со историска победа, но недоволна сам да формира влада

Свет 10:55

Словенија денеска избира ново парламентарно мнозинство, на изборите учествуваат 20 партии

Свет 12:23

Во Словенија почна предвремено гласање за неделните парламентарни избори

Свет 12:07

СЛОВЕНИЈА: Од 18.500 Украинци кои влегле од почетокот на војната, една четвртина останала, 1.225 добиле статус на привремена заштита

Свет 11:20

ПОМАЛКУ ОД МЕСЕЦ ДО ИЗБОРИТЕ: Јанша и Голоб изедначени на анкетите во Словенија