Ознака: срце
Свет 11:58

Срце од генетски модифицирана свиња успешно беше трансплантирано на човечки пациент

ПРВПАТ НА ПАЗАРОТ: Француска „Карма“ продаде вештачко срце за пациент во Неапол

ВТОРА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА: Утринава зачука ново срце кај 27-годишно момче

КЛИНИКА ЗА КАРДИОХИРУРГИЈА: Ноќеска по шестчасовна операција направена е првата трансплантација на срце во Македонија

Светски ден на срцето: Јога вежби и совети во скопскиот Градски парк

Ново истражување: Газираните сокови штетни за срцето, стомакот и за нервниот систем

Николиќ: Итно менување на законот за трансплантација на срце

Испитување во САД: Луѓето што повеќе од 4 часа на ден седат пред ТВ со ризик од срцеви заболувања 

КТ снимка може да укаже на срцев удар години претходно

Пет работи кои не треба да ги правите на „гладно срце“