Ознака: сребреница
Свет 11:35

Елмедин Конаковиќ најави протестни ноти до земјите што беа против резолуцијата за Сребреница

Свет 11:26

БРНАБИЌ: Резолуцијата за Сребреница е пирова победа, ќе ми биде тешко да работам со земјите кои беа спонзори и коспонзори на таа резолуција

Свет 09:50

Генералното собрание на ОН денеска ќе гласа за резолуцијата за Денот на сеќавање на геноцидот во Сребреница

Свет 12:22

ВУЧИЌ УТРЕ ВО ЊУЈОРК: Ќе ја предводи делегацијата која ќе се спротивстави на усвојувањето на резолуцијата за Сребреница

Свет 13:50

ОН: Во Њујорк вечер затворeни консултации за резолуцијата за геноцидот во Сребреница, гласање на пленарна седница на 2 мај

СТОИЉКОВИЌ: Поразително за државноста е фактот што Али, Бујар, Таљат… работат против Србите спротивно на волјата на Македонците

Свет 11:05

ГОДИШНИНА ОД ГЕНОЦИДОТ ВО БИХ: Силите предводени од Младиќ убиле 8.000, главно мажи и момчиња, на возраст од 12 до 77 г.

Свет 13:12

ШАРЛ МИШЕЛ: Геноцидот во Сребреница е еден од најмрачните моменти во модерната историја на Европа

Свет 12:10

Албанските социјалисти поднесоа резолуција до Собранието за осуда на геноцидот во Сребреница

Свет 11:04

БиХ: Денеска е 26-годишнина од геноцидот во Сребреница