Ознака: ссм

ССМ: И сабота е неработен ден, ако си работел денеска пријави да провериме дали било законски

ССМ КОНТРА СКМ: Синдикатот повика Уставен да ја отфрли иницијативата и недела да си остане неработен ден за сите

ССМ: И во пандемија лани 100 најголеми фирми ја зголемија добивката за 42 отсто, бараме веднаш поголеми плати од Владата и приватниот сектор

ССМ: Министерката Тренчевска со ново „ќе“ манипулира со 138.000 работници за К-15, за што не се предвидени пари во ребалансот на буџетот

СТОЛЧИЊА ПРЕД СОБРАНИЕ: Пак сме на улица за поддршка на 14 пратеници за амандманот на ССМ за повисока плата за секој работник

ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК НА ССМ: Незадоволните работници денеска одат „на гости“ кај министерката за труд Јованка Тренчевска

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ССМ ЗА ШТРАЈК: Владата до 21 јуни да ги исполни барањата или на 22 јуни ќе се соочи со револтот од работниците

СОЈУЗ НА СИНДИКАТИ НА МАКЕДОНИЈА: Одиме на генерален штрајк на 22 јуни, доколку дотогаш Владата не ги исполни ветувањата за платите

СОЈУЗ НА СИНДИКАТИ НА МАКЕДОНИЈА: Денешниот Првомајски протест почнува во 12:30 пред Собранието, а ќе заврши пред Владата

ССМ: И ние ќе се вклучиме во штрајкот ако СОНК прифати линеарно да се зголемат платите во јавниот сектор за 2.800 денари