Ознака: стале попов

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Мариово е роден писателот Стале Попов, кој бил прогонет од Македонија во окупацијата од Бугарија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во мариовско Мелница е роден писателот Стале Попов, кој по окупацијата на Македонија бил интерниран во Бугарија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Скопје починал писателот Стале Попов, кој по окупацијата на Македонија бил интерниран во Неврокопско во Бугарија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Мариово е роден писателот Стале Попов, кој бил прогонет од Македонија во окупацијата од Бугарија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Скопје починал писателот Стале Попов, кој по окупацијата на Македонија бил интерниран во Неврокопско во Бугарија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во мариовско Мелница е роден писателот Стале Попов, кој по окупацијата на Македонија бил интерниран во Бугарија