Ознака: станови

ГРАДЕЖНА КОМОРА: Коронакризата не ја запре изградбата на станови, не паѓа ниту нивната цена, но ниту и интересот за купување

КОРОНАКРИЗА: Вирусот ја намали продажбата на станови во Македонија, но не и нивните цени

ПАЗАР НА НЕДВИЖНОСТИ: Два стана во Штип и во Куманово за иста цена колку за еден во Скопје

Градежништво: Во мај 222 градежни дозволи за 463 нови станови

ДЗС: Лани изградени 4.000 станови

ГРАДЕЖНА КОМОРА НА ССК: Становите мора да поскапат, а за колкав процент ќе покаже пазарот

ДЗС: Трошоците за изградба на станови повисоки за 5,9 отсто

Панчевски: Граѓаните плаќаат енергетски „А“ ефикасни станови, а добиваат „Б“ или „Ц“ класа

Опозицијата даде поддршка ДДВ за станови да остане 5 проценти

Трајковски: Планираме да направиме хиперпродукција на станови