Ознака: св. кирил и методиј

ЧЕСТВУВАЊЕ НА СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ: Сиљановска Давкова на молебен во базиликата Св. Климент, попладне на средба со Матарела

СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ: Браќата кои им дадоа писменост на словенските народи, а нивните ученици од Моравија дојдоа во Македонија

ЏАФЕРИ НА ЧЕСТВУВАЊЕ НА СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ: Со бугарската делегација во Рим ќе положиме цвеќе во „Санта Марија Маџоре“

ЗА СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ: Македонците од цела Албанија на 24 Мај во Мала Преспа готват голема прослава со гости од Македонија и од Хрватска

ЧЕСТВУВАЊЕ ВО РИМ: Ковачевски и Петков со различни авиони на 24 Мај, нема како лани авионот од Софија да слета во Скопје

СВ. РАМНОАПОСТОЛНИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ: Нивните ученици го преминаа Дунав и се спуштија на југ во Македонија во Охрид

СВ. РАМНОАПОСТОЛНИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ СОЛУНСКИ: Денеска ги славиме големите македонски и сесловенски просветители