Ознака: св. наум

ДЕНЕСКА Е СВ. НАУМ ОХРИДСКИ ЧУДОТВОРЕЦ: Знаеше многу јазици, патуваше во Рим и се прослави со чудотворна моќ и ученост

УТРЕ Е СВ. НАУМ ОХРИДСКИ ЧУДОТВОРЕЦ: Исцелител и просветител на македонскиот народ

Спорт 10:09

ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН: Од Св. Наум пливаат 15 маратонци од Македонија, Аргентина, Италија, Холандија, Франција и Турција

ДЕНЕСКА Е СВ. НАУМ ОХРИДСКИ ЧУДОТВОРЕЦ: Знаеше многу јазици, патуваше во Рим и се прослави со чудотворна моќ и со голема ученост

УТРЕ Е СВ. НАУМ ОХРИДСКИ ЧУДОТВОРЕЦ: Исцелител и просветител на македонскиот народ

УТРЕ Е СВ. НАУМ ОХРИДСКИ ЧУДОТВОРЕЦ: Исцелител и просветител на македонскиот народ

ПРЕДАНИЈА И ЛЕГЕНДИ: Манастирот Свети Наум го изградил охридскиот цар откако светецот му ја излекувал ќерката

(видео) Охрид: Комплексот „Св. Наум“ доби своја метео станица и камера за 24-часовно следење

ДЕНЕСКА СЕ ЧЕСТВУВААТ ЧУДАТА НА СВ. НАУМ: Празнувањето во Охрид го поддржала и комунистичката власт во 1945-та

Денеска се слави св. Наум Охридски