Ознака: ухмр

УХМР: Идната недела Македонија со стабилно време со повисоки дневни температури

УХМР ПРЕДУПРЕДУВА: Поројни врнежи, грмежи, град и ветер, и можнo излевањe на некои реки 

УХМР: Најниска температура во јули од 6,1 степен во Берово, а највисока од 41,7 во Гевгелија

УХМР: Нема опасност од излевање на реките во врнежите во наредниве денови

УХМР: Утрово со 6 степени најстудено во Крива Паланка, најмногу дожд 18 л/м2 во Берово

УХМР: Доаѓа студен бран со дожд и снег од среда

УХМР: Утрово Дојран рекордер со 16 литри дожд на мкв, а Маврово најладно со 4 степени

УХМР: Утрово најладно со минус 2 степена во Берово, а најтопло со 11 во Крушево

УХМР: Продолжено лето до среда, од четврток заладување и дожд

УХМР: Највисока температура во октомври е 32,6 степени во Гевгелија, а историски рекорд е 35,4