Ознака: устав

БУГАРИ ВО УСТАВОТ: Власта одвај изгласа пристапување кон измени за кои опозицијата вели нема шанси под бугарски диктат

УСТАВНИ ИЗМЕНИ: Пендаровски оптимист, Ковачевски остава простор, Џафери на готовс, Мицкоски одбива договор по бугарски диктат

Свет 12:03

РАДЕВ: Уставот е темелот на нашето државно уредување, интервенцијата во овој темел мора да се направи крајно внимателно

ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ: ВМРО-ДПМНЕ не прифаќа дикатати по ниту една цена, ако нема членство во ЕУ и заштитен идентитет

ВЛАСТА ПО СЕКОЈА ЦЕНА ЗА БУГАРИТЕ ВО УСТАВОТ: Ковачевски ја нуди и премиерската фотелја, Мицкоски прифаќа само со избори

ПРЕБРОЈУВАЊЕ: Голема желба на власта за Бугарите во Уставот, но без мнозинство и со голем отпор од опозицијата и народот

МАРИЧИЌ ЗА БУГАРИТЕ ВО УСТАВОТ: Во наредните 10 години влегуваме во изолација од ЕУ ако не направиме уставни измени

РИСТЕВСКА ЈОРДАНОВА: И да се направат уставните измени Бугарија апсолутно нема да престане со блокирање на Македонија во ЕУ

АНГЕЛОВ: Притисоците од ЕУ уште ќе растат, но нема да има двотретинско мнозинство за смена на Уставот, ниту пак предвремени избори

ЗА БУГАРИТЕ ВО УСТАВОТ: Пендаровски ги знае амандманите и дека нема мнозинство, а Владата денеска ќе ги предложи во Собрание