Ознака: уставни измени

МАРИЧИЌ: Нема да се откажеме од планот да направиме уставни измени што поскоро во мандатот на овој состав на Собранието

НИКОЛОСКИ: Уставни измени под бугарски диктат ни пред ниту по изборите, Бугарија има 14 пресуди за Македонците и не ги спроведува

ЧУПЕВСКА: Смена на Устав не е по бугарски диктат, ниту со внесувањето на Бугарите ќе биде загрозен нашиот уставен поредок

УСТАВНИ ИЗМЕНИ: Ковачевски се обидува да ја затвори вратата што Османи ја подотвори за нови бугарски уцени во преговорите со ЕУ

ИЗБОРИ НАМЕСТО ИЗМЕНА НА УСТАВОТ: И на врапчињата им е јасно дека уставни измени, под бугарски диктат, ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи

КОВАЧЕВСКИ: За уставните измени очекувам поддршка од 118 пратеници, освен од Левица, тие ќе правеле унија со Казахстан и Таџикистан

КОВАЧЕВСКИ ЗА УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ: Јавноста нема никакви забелешки, власта со рационален, опозицијата со исклучително нерационален став

УСТАВНИ ИЗМЕНИ: Пендаровски најголем оптимист за Македонија во ЕУ – поголем и од Ковачевски и од Маричиќ и од Османи

ГРУБИ: Мислам дека ќе се најде начин не само дел туку сите од ВМРО-ДПМНЕ да ги поддржат уставните измени и да одиме напред во ЕУ

КОВАЧЕВСКИ: Ставот на САД за уставните измени е ист со ставот на СДСМ и колацијата и со над 80 отсто граѓани кои сакаат влез во ЕУ