Ознака: в. британија
Свет 12:42

ЗАБРАНА ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА: Со измена на законот нема веќе родово неутрални тоалети туку посебни за мажи и за жени

Свет 12:20

СКАЈ ЊУЗ: Владата на Велика Британија нема план за одбрана во случај на конфликт, ниту пак постои план за мобилизирање

Свет 11:43

СУНАК: Се плашам дека во В. Британија намерно е поткопано нашето градење на најуспешната мултиетничка демократија во светов

Свет 10:21

СУНАК: Велика Британија запаѓа во „владеење на толпата“ и полицијата ќе стори повеќе за да ја заштити демократијата во земјата

Свет 12:07

НЕУСПЕШЕН ТЕСТ: Проектилот од нуклеарниот ракетен систем Тридент на В. Британија падна во морето во близина на подморницата

Свет 11:02

КОЛИНС ВО ТЕЛЕГРАФ: В. Британија повеќе нема војска, а морнарицата е толку лоша што веќе не може да учествува и на вежби на НАТО

Свет 09:47

БРИТАНСКО ИСТРАЖУВАЊЕ: Секој 5-ти вработен над 55 години смета дека е дискриминиран поради неговата возраст

Свет 09:58

СУНАК ВО НЕНАДЕЈНА ПОСЕТА НА ЗЕЛЕНСКИ: Велика Британија годинава ќе и даде на Украина воена помош од 3 милијарди евра

Свет 12:48

СТИВЕНС: Полициската работа во Велика Британија е институционално расистичка, повик да се елиминира дискриминацијата

Свет 10:10

НХС: Повеќе од 800.000 лица завршиле во болниците во Велика Британија со симптоми на неухранетост и недостатоци во исхраната