Ознака: вакцина

МЗ: Прва доза вчера примиле 1.717 граѓани, со две дози се вакцинирани вкупно 714.135 лица

МЗ: Прва доза вчера примиле 1.624 граѓани, вкупно во Македонија 703.878 се ревакцинирани

ПУНКТ НА УКИМ: За две недели вакцинирани само 70-тина, со вакво темпо треба цел век да се вакцинираат сите студенти

МЗ: Прва доза вчера примиле 2.955 лица, вкупно вакцинирани 774.422 граѓани, а 690.806 со две дози

Свет 08:45

Британија ја почна вакцинацијата со трета доза на медицинските лица и ранливите граѓани

Свет 10:31

Американска комисија за храна и лекови препорача трета доза вакцина за ризичните групи

Свет 11:14

Државните службеници во Словенија мора да се вакцинираат до 1 октомври

Свет 10:59

Куба почна да вакцинира деца над 2 години

КОВИД ВАКЦИНАЦИЈА: Вчера боцнати 13.493 лица, со две дози вакцинирани 647.769 граѓани

Свет 08:14

Задолжителна вакцинација за сите здравствени работници во Франција