Ознака: ванг ји
Свет 11:57

ВАНГ ЈИ: Кина ќе го поддржи стабилниот развој на Русија под водство на Путин и ќе ја зајакнеме нашата стратешка соработка

Свет 09:47

ВАНГ ЈИ: Кина ќе го зајакне пријателството со Русија, Пекинг и Москва создадоа нов модел на односи меѓу големите земји

Свет 13:15

ВАНГ ЈИ: Кина не е креатор на кризата во Украина, не ја гледа како можност за стекнување корист и повикува за мир што поскоро

Свет 09:27

КИНА ПОВИКУВА ЗА МИР ВО ГАЗА: Итно одржување меѓународна мировна конференција за решавање на конфликтот

Свет 10:11

ВАНГ ЈИ: Кина повика на мировни преговори во конфликтот меѓу Израел и Хамас, ситуацијата мора да се спречи дополнително да ескалира

Свет 10:46

СРЕДБА НА ВАНГ ЈИ И ЛАВРОВ: Кина и Русија со заедничка желба да се спротивстават на она што тие го гледаат како хегемонија на САД

Свет 13:17

ВАНГ ЈИ: Израелските акции излегоа надвор од рамката на самоодбрана, мора да престане колективното казнување на луѓето во Газа

Свет 13:31

ВАНГ ЈИ ДО ИНДИСКИОТ КОЛЕГА: Кина и Индија треба да имаат заемна поддршка, а не да се исцрпуваат со меѓусебен сомнеж

Свет 11:34

ВАНГ ЈИ: Посетата на Пелоси на Тајван е неодговорен и крајно ирационален потег

Свет 10:54

ВАНГ ЈИ: Посетата на претседателката на Претставничкиот дом на САД, Пелоси на Тајван е „маничен, неодговорен и крајно ирационален“ потег