Ознака: велковски

ВЕЛКОВСКИ ОТКРИВА КРИМИНАЛ: Буџетот на Македонија е оштетен за 2,5 милиони евра со незаконски исплати на 1.000 граѓани

ВЕЛКОВСКИ: Пензионерите за првпат по 1945 година излегоа на протести низ Македонија за да си го бараат тоа што им следува

ВЕЛКОВСКИ: Заслужувате достоинствени пензии, вие сте ја граделе Македонија и не смее да бидете оставени на цедило од оваа држава

(видео) ВЕЛКОВСКИ: Ова е болната вистина до каде ја доведоа Македонија и болната судбина до каде го доведоа македонскиот пензионер

ВЕЛКОВСКИ: Инспектори се на терен, темелно ќе се истражува злоупотребата на социјална помош и пензии, ќе се провери секое барање

МИЛИОНСКИ КРИМИНАЛ: Во МТСП има 2.252 незаконски исплати на сметки на лица и злоупотреба на системот за социјална заштита

ВЕЛКОВСКИ: Реално покачување пензионерите ќе добијат по 8 мај, а тоа што власта сега најавува од 5 отсто е статистичко порамнување

ВЕЛКОВСКИ: За 270 деца во Тетово нема место во градинка, а во Македонија над 5.000 дечиња чекаат изградба и прием во градинки

ВЕЛКОВСКИ: Бега кадарот од 30-те Центри за социјални работи во Македонија поради лошите реформи во изминативе 6 години

МИНИСТЕРОТ ВЕЛКОВСКИ: Фетаи од Тетово, со сопругата и хендикепираната сестра, живеат под кирија и со 100 ден. на ден за храна