Ознака: вино

Македонија домаќин на првиот меѓународен вински натпревар „Vranec Selection by CMB“

ЗА „ДАЈТЕ ВИНА, ХОЌУ ЛОМ“: Ако нарача уште едно шише вино, Ковачевски ќе потпише и за космодром, велат од ВМРО-ДПМНЕ

КОВАЧЕВСКИ: Јас доаѓам од мала држава по број на жители и по територија, меѓутоа доаѓам од голема држава во производство на вино

„Taste of Awards 2023“ – Mакедонски вински врв

ВУЧИЌ СО ПЕНДАРОВСКИ ВО ВРАЊЕ: Меѓу Србија и Македонија има само едно отворено прашање – чие вино е подобро?

Следува уште една ноќ за паметење во Скопје

Сребро повредно од злато за винарија Сарика

Вранецот во првите три сортни вински натпревари

ГОЛЕМА ВИНСКА ПРОЛЕТ GrandVin 2023 Spring Edition

ЗДРУЖЕНИЕ НА МАКЕДОНСКИ ЕНОЛОЗИ: Натпревар за млади вина во Кавадарци, рекордни 300 мостри за дегустација